Vins
9/08/2017


“NO T'HO DIRÉ”

El vi blanc de Terres de Vidalba

Aquest mes ha sigut molt especial per a nosaltres. Després de 4 anys de proves, us presentem el nou i primer vi blanc de casa nostra, el “No t’ho diré”

La veritat és que portem uns quants anys treballant en l’elaboració d’un vi blanc. Quan vam decidir iniciar les primeres proves no teníem clar si el volíem amb pas per fusta, si seria 100% garnatxa blanca, quina seria la seva elaboració, quin nom li posaríem... Ni tampoc sabíem quin seria l’any de llençar-lo al mercat. 

Tot va començar un vespre després d’un dia de tastos. Hi havia TOCS, VIDALBA i unes ampolles anònimes que contenien l’última prova de vi blanc collita 2016, la que creiem que ja seria el nostre primer vi blanc…

Reconec que estava cansat i, a la vegada, angoixat de donar sempre la mateixa resposta a tothom qui preguntava sobre el misteriós vi blanc que anava apareixent en alguna fira de vins. Els deia “no t’ho diré...”. I francament, no ho sabíem. No tenia resposta a tot el que em preguntaven: “i quan el traureu a la venta?”, “com l’elaborareu?”“com és que ara us ha donat per fer vi blanc?”, “esteu segurs de fer un monovarietal?”, “com es dirà?”...

Aquell vespre, quan ja estàvem a casa relaxats, vaig aturar-me a pensar en les respostes que havíem estat donant al llarg d’aquests anys de proves. Va ser llavors quan vaig tenir clar quin seria el nom d’aquest vi: “No t’ho diré...”

Volem compartir aquest nou vi blanc “No t’ho diré” amb tots vosaltres, així que us animem a provar una de les 900 ampolles que hem elaborat d'aquesta anyada 2016! 

Josep Ramon Nebot

Foto: Carles CarbonellFoto: Carles Carbonell