TOCS

 
 • El TOCS 2008, és un vi molt important pel celler, és el vi del canvi de cicle.

  Veníem d’un hivern força sec, però a l’abril i sobretot al maig, va ploure abundantment. Són mesos importants pel cicle vegetatiu, estem a fi de brotació, del creixement vegetatiu, de la floració i finalment el quallat, estadis claus per començar a intuir com anirà l’anyada. Vam tenir pluges també al juny i al juliol, i això va comportar força preocupació per l’estat sanitari de les plantes, per un excés d’humitat. La resta de l’estiu fins la verema, va ser més regular, amb unes temperatures adients, sobretot per la integral tèrmica dia/nit, que va permetre unes maduracions força bones.

  Informació bàsica

  • Varietats: Garnatxa Negra 65% i Sirà 35%.
  • Vinificació: Cada varietat s’elabora per separat. La fermentació, un 25% en barriques obertes de 500l i la resta en depòsits d’acer inoxidable. Pigeage diari i remuntats suaus.
  • Criança: 14-16 mesos segons les varietats, en barriques de roure francès Allier, torrats molt lleugers. Un 20% en barriques noves de 300l de diferents boters i la resta en barriques de segon any.
  • Grau Alcohòlic: 15º Vol
  • Filtrat o clarificat: Sense processos de filtrat o clarificat. Això podria donar lloc amb el temps a petites precipitacions.

  Informació de presentació i de consum

  • Presentació: Producció 8.000 ampolles. Ampolla bordelesa sèrie Europea. Suro Natural Flor de 49 x 24mm. Caixa de cartró de 6 bot. Opcionalment caixa de fusta de 6bot., amb el segell PEFC, que certifica que la fusta prové de boscos gestionats de forma ecològica i sostenible.
  • Consum: Temperatura de servei, 16-18ªC. Obrir la botella una hora abans del servei i decantar-la. Copa recomanada, la tipus sirà.

  Nota de tast. Elegant, subtil i molt interessant per un 2008.

  Color cirera negra amb una llàgrima fina i lenta. Aromes de fruita negra madura (fruits del bosc, pruna). Notes especiades, tocs licorosos amb records balsàmics, mentolats i també minerals. Bona entrada en boca, saborós i ampli. Final llarg, amb bons records de fruita madura, fumats i sua mineralitat.

 • El TOCS 2007, ens recorda molt a l’anyada 2004.

  Climatològicament parlant veníem d’un any 2006 força calorós i sec, tot i les pluges del setembre. En canvi el 2007 va ser un any molt més interessant i favorable, que va permetre unes bones maduracions. L’equilibri de la maduració en les diferents parts del raïm va ser molt bona i juntament amb un bon estat sanitari, vàrem poder decidir tranquil·lament els “moments” de la verema.

  Informació bàsica

  • Varietats: Garnatxa Negra 30%, Sirà 35%, Cabernet Sauvignon 30% i Merlot 5%.
  • Vinificació: Cada varietat s’elabora per separat. La fermentació, un 25% en barriques obertes de 500l i la resta en depòsits d’acer inoxidable. Pigeage diari i remuntats suaus.
  • Criança: 14-18 mesos segons les varietats, en barriques de roure francès Allier, torrats lleugers. Un 20% en barriques noves de 300l de diferents boters i la resta en barriques de 225l, de segon any.
  • Grau Alcohòlic: 15º Vol
  • Filtrat o clarificat: Sense processos de filtrat o clarificat. Això podria donar lloc amb el temps a petites precipitacions.

  Informació de presentació i de consum

  • Presentació: Producció 10.000 ampolles. Ampolla bordelesa sèrie Europea. Suro Natural Flor de 49 x 24mm. Caixa de cartró de 6 bot. Opcionalment caixa de fusta de 6bot., amb el segell PEFC, que certifica que la fusta prové de boscos gestionats de forma ecològica ì sostenible.
  • Consum: Temperatura de servei, 16-18ªC. Obrir la botella una hora abans del servei y decantar-la. Copa recomanada, la tipus sirà.

  Nota de tast. Amb estructura, camí de l’elegància.

  Color picota fosca quasi negre amb llàgrima abundant i lenta. Aromes de fruita vermella (cirera i gerd) i també de negra (mora i nabiu). Notes balsàmiques i mentolades, juntament amb petites notes vegetals (sàlvia), especiades (canyella) i també minerals.

  A la boca, bona intensitat, molts records de fruita vermella, amb bona acidesa. Tanins abundants, dolços i carnosos. Fresc i viu.